Educație plastică pentru clasa a VIII-a. Manual câștigător la licitația din 2025

15 iulie 2025

Descoperiți aici alte manuale câștigătoare la licitația din 2025

 

Dragi profesori,

 

Echipa Editurii Art Klett vă anunță cu bucurie că manualul de Educație plastică pentru clasa a VIII-a este câștigător în cadrul licitației Ministerului Educației. NOUL manual prezintă garanția calității oferită de celelalte manuale din seria Editurii Art Klett, manuale devenite în decursul anilor un adevărat standard pentru învățământul gimnazial. 

Punctaj obținut la evaluarea calitativă: 99,8/100

În perioada 16 - 30 iulie
2025 platforma Ministerului Educației și Cercetării este deschisă, alegeți informat manualul pe care doriți să îl utilizați și transmiteți opțiunea dvs. responsabilului din școala la care predați.
 

  

 

Vă invităm să descoperiți acest manual de excepție (puteți accesa fiecare element de mai jos pentru a sări la conținutul respectiv):

 

10 motive pentru care acest manual este un standard de calitate în învățământul gimnazial

 

1. Reliefează transformările continue ale artei, în toate domeniile sale.

 2. Este structurat pe un conținut clar, concis, adaptat gradului de receptiviate aferent vârstei.

3. Conține informații, actuale și relevante pentru realitatea curentă, reflectă progresul și contextul din societatea actuală.

4. Include lucrări de artă din perioade diferite și realizate prin tehnici diverse, permițând elevilor o înțelegere detaliată și nuanțată a fenomenului artistic.

5. Încurajează elevii să experimenteze cu diferite tehnici și materiale prin intermediul aplicațiilor multiple.

6.  Ajută elevii să înțeleagă mult mai bine conceptele nou învățate prin excercițiile de creație, asigurându-se, în același timp, și originalitatea exprimării artistice.

7. Încurajează învățarea despre stiluri, curente, artiști, într-un mod accesibil și interactiv.

8. Ajută la înțelegerea tendințelor actuale și a procesului creativ al artiștilor contemporani, propunând și activități prin care elevii pot interacționa direct cu artiștii.

9. Conține o ridicată componentă transdisciplinară – literatură, istorie, tehnologia informației și a comunicațiilor.

10. Promovează gândirea critică prin exerciții de analiză și interpretare a imaginilor.

 

Vă puteți convinge: răsfoiți manualul online


Puteți răsfoi online manualul aici.

 

 

Obțineți excelența în educație prin programul-suport pentru profesori!

 

Venim în sprijinul dumneavoastră cu programul-suport, prin care beneficiați de:

 

Planificarea anuală este pusă la dispoziția profesorilor și oferă o structură clară și coerentă a conținuturilor educaționale, aliniată cu programa școlară.

 


 

 

Programul de formare "Arta de a preda" oferă webinarii și cursuri online susținute de speakeri cu experiență, menite să sprijine dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.

 

 

Manualul de Educație plastică pentru clasa a VIII-a este realizat în conformitate cu cerințele Ministerului Educației și este însoțit de resurse educaționale menite să sprijine procesul de predare-învățare.

 

Varianta digitala a manualului  - include exerciții interactive, piste audio și video-uri utile pentru dinamizarea orelor de curs.

 


 

 

Texte și exerciții atractive, actualizate conform programei școlare și adaptate intereselor elevilor.

 

 

 

 
Experiența și rigoarea unui colectiv de autori de prestigiu

 

Sanda Amarandei - profesor de Educație plastică, gradul didactic I, la Colegiul Național „Spiru Haret”, București, cu o experiență de peste 20 de ani în învățământ, Sanda Amarandei este artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor plastici din București, secția pictură. Coautor al manualului Art Klett de Educație plastică, clasa a VIII-a, profesor metodist, mentor și coordonator de practică pedagogică pentru studenții Universității Naționale de Arte București și profesor coordonator la „Fundația Francisc Chiuariu”.

 


 

 

Andreea Borbély - este absolventă a secției de Scenografie a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, iar în prezent se implică în educație prin artă, fiind membru al Fundației „Francisc Chiuariu”.

 

 

Constantin Cioc - este artist plastic, având o vastă experiență didactică atât în mediul preuniversitar, cât și în cel universitar. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din București, iar lucrările sale au fost expuse în țară (Alba Iulia, București, Iași) și în străinătate (Paris).

 

 

 

Vocea profesorului

 

Prof.univ.dr.habil. Cosmin-Petru Paulescu, decan al Facultății de Arte Decorative și Design, Universitatea Naționață de Arte din București:

"Prin integrarea armonioasă între teorie și practică, tradiție și inovație, abordare tehnică și reflecție critică, manualul se remarcă ca un instrument valoros în domeniul educației artistice. Abordarea sa modernă, conținutul actualizat și designul atractiv îl transformă într-un instrument valoros pentru dezvoltarea creativității și a culturii vizuale ale elevilor."


Descoperiți părerea colegei dumneavoastră, Andreea Geamănu, care a studiat manualul de Educație plastică pentru clasa a VIII-a și ne prezintă principalele caracteristici într-un scurt material video (2 minute):

 

 

 

 

 

 

❈ Descoperiți și manualul câștigător de Consiliere și dezvoltare personală pentru clasa a VIII-a ❈

 

 

 

Selectați cu încredere manualele Art Klett!

 

 

În perioada 16 - 30 iulie 2025 platforma Ministerului Educației și Cercetării este deschisă, alegeți informat manualul pe care doriți să îl utilizați și transmiteți opțiunea dvs. responsabilului din școala la care predați.

 

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii, telefonic sau prin e-mail:

 

0217967383
contact@art-educational.ro

 

  

Vă recomandăm şi