Endurance. Incredibila călătorie a lui Shackleton
  • Endurance. Incredibila călătorie a lui Shackleton

Endurance. Incredibila călătorie a lui Shackleton

Recomandare lectura 14 ani +

Alfred Lansing

Preţ: 37 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Shackleton face tot posibilul pentru a-și salva echipajul și a-l duce înapoi acasă.

În august 1914, Ernest Shackleton a pornit la bordul navei Endurance spre Antarctica. Își propusese să traverseze continentul alb, ultima mare provocare a explorărilor terestre. În ianuarie 1915, după sute de kilometri parcurși în apele polare, vasul rămâne captiv într-o insulă de gheață. Astfel începe una dintre cele mai dure lupte pentru supraviețuire, o odisee modernă, în care Shackleton face tot posibilul pentru a-și salva echipajul și a-l duce înapoi acasă.

 

„Una dintre cele mai captivante și mai dramatice istorisiri pe care le veți întâlni vreodată.” Chicago Tribune

 

„Când termini de citit această cartea, știi cum e să privești o banchiză care se sfărâmă; o auzi trosnind în jurul tău.” Nathaniel Philbrick


"Nu există ceva mai dezolant decât noaptea polară. Este ca o întoarcere la era glaciară – nu există căldură, nu există viaţă, nu există mişcare. Doar cei care au trecut prin aşa ceva pot aprecia pe deplin ce înseamnă să trăieşti fără lumina soarelui zi după zi şi săptămână după săptămână. Puţini pământeni care nu sunt obişnuiţi cu noaptea polară îi pot suporta efectele şi nu în rare rânduri unii şi‑au pierdut minţile din cauza ei." Citește un fragment pe blog.


"Exploratorii din deceniile următoare nu au reușit să înțeleagă cum echipajul lui Shackleton, lipsit de un echipament adecvat și într-o stare fizică precară, a reușit să navigheze pe mări furtunoase în bărci minuscule, să escaladeze piscuri de gheață prin teritorii necartate, să găsească soluții ingenioase și puterea de a merge mai departe." Citește recenzia pe blog.


Citește un fragment pe Scena9.

 

„4. În 1907 – după ce lucrase o vreme ca jurnalist și candidase fără succes la alegeri parlamentare în Scoția –, Ernest Shackleton se întoarce în Antarctica ca lider al propriei sale expediții. Însoțit de trei tovarăși, ajunge pe jos, în condiții extreme, la circa 160 de kilometri de Polul Sud – mai aproape decât oricine altcineva. Lipsa alimentelor nu-i permit însă să meargă mai departe. La întoarcere, este întâmpinat ca un erou al Imperiului și decorat de regele Angliei.” Află 10 lucruri despre Ernest Shackleton pe blog