Susţinem educaţia! MATEMATICĂ pentru performanță. Clasa a VI-a
  • Susţinem educaţia! MATEMATICĂ pentru performanță. Clasa a VI-a

MATEMATICĂ pentru performanță. Clasa a VI-a

Eduard Dăncilă, Ioan Dăncilă

Preţ: 28 lei
Disponibilitate: Disponibilă
AVIZAT DE M.E.N. PE DATA DE 5 IANUARIE 2018. Această lucrare se adresează deopotrivă celor care vor să câștige concursuri, viitorilor olimpici, dar și celor aflați în căutarea unei căi de înțelegere a lumii în care trăiesc.

AVIZAT DE M.E.N. PE DATA DE 5 IANUARIE 2018

 

Această lucrare se adresează deopotrivă celor care vor să câștige concursuri, viitorilor olimpici, dar și celor aflați în căutarea unei căi de înțelegere a lumii în care trăiesc.

În interesul tuturor acestora, lucrarea prezintă o diversitate de aplicații, elaborate, firește, pe baza programei de concurs pentru matematică, la nivelul clasei a VI-a. În selecția efectuată, prioritare au fost problemele și exercițiile care, prin originalitatea enunțurilor sau a soluțiilor, sunt deschizătoare de noi drumuri în matematică.

Sub aspect tematic, lucrarea Matematică pentru performanță, clasa a VI-a marchează trecerea:
- de la număr necunoscut la variabilă;
- de la elemente de geometrie descoperite pe calea experienței la geometria bazată pe raționament;
- de la numere naturale la numere raționale și negative.

Prin portofoliul de tehnici cu utilitate generală, prin inserarea unor explicații generoase și desene lămuritoare, dar și a unor elemente de istorie a matematicii, lucrarea constituie „echipamentul” necesar continuării cunoașterii de performanță a matematicii.