Geografie pentru clasa a VIII-a. Manual câștigător la licitația din 2025

15 iulie 2025

 

Descoperiți aici alte manuale câștigătoare la licitația din 2025

 

Dragi profesori,

 

Echipa Editurii Art Klett vă anunță cu bucurie că manualul de Geografie pentru clasa a VIII-a este ales câștigător în cadrul licitației organizată de Ministerului Educației în anul 2025. NOUL manual prezintă garanția calității oferită de celelalte manuale din seria Editurii Art Klett, manuale, devenite în decursul anilor un adevărat standard pentru învățământul gimnazial.


În perioada 16 - 30 iulie 2025 platforma Ministerului Educației și Cercetării este deschisă, alegeți informat manualul pe care doriți să îl utilizați și transmiteți opțiunea dvs. responsabilului din școala la care predați.

 

 

  

 

Vă invităm să descoperiți acest manual de excepție (puteți accesa fiecare element de mai jos pentru a sări la conținutul respectiv):

 

 

 

 
10 motive pentru care acest manual este un standard de calitate în învățământul gimnazial

 

1. Acuratețea și actualitatea informațiilor științifice: toate tabelele, graficele și infograficele sunt însoțite de informații legate de sursele datelor statistice și de anul de apariție (2023, 2024 și chiar date din 2025).

2. Autori de renume, cu o experiență bogată în crearea de pachete educaționale complete (manuale, caiete, atlase, ghiduri ale profesorului, proiectări și planificări) a căror eficiență este confirmată an de an de numărul mare de profesori care aleg să utilizeze materialele lor la clasă.

3. Grafică modernă, cu fotografii, hărți și grafice mari, relevante. Sunt folosite infograficele, atât de utile în înțelegerea fenomenelor geografice.

4. Studii de caz și Aplicații practice diverse, care le permit profesorilor să aprofundeze conținuturile în funcție de interesele elevilor.

5. Manualul digital este prevăzut cu un număr de peste 30 de linkuri și coduri QR care facilitează accesul către site-uri și care permit atât documentarea elevilor, cât și realizarea unor aplicații practice și a unor sarcini de lucru prevăzute în activitățile de învățare.

6. Strategia didactică abandonează metodele învechite, descriptive, care forțau elevul să memoreze informații, în favoarea unui demers didactic care încurajează elevul să analizeze critic, să exploreze și să descopere singur.

7. Concept didactic simplu și eficient, structurat în 4 pași: 1. „folosesc ceea ce știu” → 2. „analizez critic, observ sau explorez conținuturi noi” → 3. „rețin” → 4. „aplic sau explic”.

8. Toate hărțile din manualul tipărit sunt prevăzute ca AMII-uri statice în manualul digital, astfel încât să poată fi mărite și vizualizate la dimensiuni mari, pe dispozitivele smart: telefoane, tablete, tablă inteligentă.

9. Manualul digital, singurul full-responsive de pe piață, beneficiază de o structură „în atomi”, astfel încât fiecare secvență de învățare și fiecare ilustrație (grafic, infografic, schemă, hartă, profil geografic, fotografie etc.) să poată fi proiectată individual, mărită (funcție zoom) pe tabla inteligentă sau alte dispozitive smart.

9. Caietul de lucru care însoțește manualul este actualizat la nivelul anului 2025.

 

Vă puteți convinge: răsfoiți manualul online


Puteți răsfoi online manualul aici.

 

 

 

Obțineți excelența în educație prin programul-suport pentru profesori!

 

Venim în sprijinul dumneavoastră cu programul-suport, prin care beneficiați de:

 

Planificare anuală este pusă la dispoziția profesorilor și oferă o structură clară și coerentă a conținuturilor educaționale, aliniată cu programa școlară.

 


 

 

Programul de formare "Arta de a preda" oferă webinarii și cursuri online susținute de speakeri cu experiență, menite să sprijine dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.

 

 

 

Manualul de Geografie pentru clasa a VIII-a este realizat în conformitate cu cerințele Ministerului Educației și este însoțit de resurse educaționale menite să sprijine procesul de predare-învățare.

 

Varianta digitala a manualului  - include exerciții interactive, piste audio și video-uri utile pentru dinamizarea orelor de curs.

 


 

 

Texte și exerciții atractive, actualizate conform programei școlare și adaptate intereselor elevilor.

 

 

Setul complet de auxiliare vine în completarea manualului susținând desfășurarea unor ore eficiente.

 

 

 

 

 

 

 
Experiența și rigoarea unui colectiv de autori de prestigiu

 

drd. CARMEN-CAMELIA RĂDULESCU, profesor de geografie cu gradul I, cu o vastă experiență în învățământul gimnazial și liceal, a fost inspector școlar de specialitate la ISJ Constanța și profesor de geografie la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța. Este doctorand al Facultății de Geografie din Universitatea București, membru al Corpului Național de experți în managementul educațional; membru al Comisiei Naționale pentru specialitatea geografie. Este autor/coautor al unui important număr de auxiliare didactice geografice (volume de teste și sinteze, ghiduri de pregătire pentru diferite examene, caiete de lucru pentru ciclul primar și pentru gimnaziu) și acuzat principal în dosarul „Lecția de geografie”.- Conf. univ. dr. la Facultatea de Litere a Universității din București, expert în dezvoltare curriculară, autoare a numeroase manuale, formator pentru profesorii de limba și literatura română.

 


 

 

Dr. Ionuț Popa, doctor în geografie, cu o experiență de peste 25 de ani în popularizarea și comunicarea științei, este autor/coautor al seriei de manuale și auxiliare pentru ciclul primar și gimnaziu de la Editura Art Klett, autor, traducător și coordonator al unui mare număr de lucrări geografice: caiete de lucru, atlase școlare, mape didactice, ghiduri turistice, enciclopedii ilustrate pentru copii. Este autor de conținut educațional (learning objects) pentru manuale și auxiliare digitale și creator de aplicații interactive și mijloace de evaluare digitale pentru platforme educaționale.

 

 

 
Vocea profesorului

 

Prof. univ. dr. George Erdeli, Facultatea de Geografie, Universitatea din București:

"Integrând tehnici și mijloace moderne de predare-învățare-evaluare, manualul oferă posibilitatea asimilării cunoștințelor geografice atât în manieră clasică, prin intermediul auxiliarelor de tip hartă, atlas sau caiet, cât și prin intermediul mijloacelor multimedia actuale, în pas cu tehnologia digitală. Un element definitoriu al manualului este reliefarea legăturii dintre geografie și prelucrarea datelor statistice, pentru a reflecta realitatea geografică dintr-un anumit spațiu sau referitoare la un anumit fenomen. Este remarcabilă actualizarea datelor statistice referitoare la procesele demografice și politice actuale, la schimbările de natură economică, turistică sau comercială. Pentru fiecare tabel, grafic, hartă sau realitate geografică sunt menționate sursele datelor statistice prelucrate, precum și anul pentru care s-a realizat actualizarea.”


Descoperiți părerea colegei dumneavoastră, Elena Furtună, care a studiat manualul de Geografie pentru clasa a VIII-a și ne prezintă principalele caracteristici într-un scurt material video (2 minute):

 

 

 

 

 

 

❈ Descoperiți și manualul câștigător de Consiliere și dezvoltare personală pentru clasa a VIII-a ❈

 

 

 

Selectați cu încredere manualele Art Klett!

 

În perioada 16 - 30 iulie 2025 platforma Ministerului Educației și Cercetării este deschisă, alegeți informat manualul pe care doriți să îl utilizați și transmiteți opțiunea dvs. responsabilului din școala la care predați.

 

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii, telefonic sau prin e-mail:

 

0217967383
contact@art-educational.ro

 

  

Vă recomandăm şi