Kémia. VIII. osztály

VIII. osztály

Luminița Irinel Doicin, Silvia Gîrtan, Mădălina Veronica Angelușiu, Maria Dragomir

Preţ: 39 lei
Disponibilitate: Disponibilă
A tankönyv az Országos oktatási miniszter 3393/28.02.2017.

A tankönyv az Országos oktatási miniszter 3393/28.02.2017.

 

A tudomány? Végül is mi más lenne, mint hosszú és rendszerezett kíváncsiság?"
VII. osztályban beléptél a kémiai kísérletek lenyűgöző vilába, amelyeknek a miai laboratórium adott otthont.
Megismerkedtélaz atomnak nevezett parányi részecskével, amely az anyag alapvető alkotóeleme, teh át magát az Univerzumot is alkotja. Felfedezted, hogyan kapcsolódhatnak az egyes atomok egymáshoz, hogy azt a sokféle vegyi anyagot trehozzák, amelyek a környezetünket alkotják- vegyi anyagok, amelyeket megtanultál elnevezni, és megkülönböztetni egymástól.
VIII. osztályban tovább fogsz haladni a környezetünkben állandóan lejátszódó jelenségek felfedezésének útján, ezek járulnak hozzá világunk állandó változásához.
Kérdéseket kell megfogalmaznod, és válaszokat kell keresned rájuk, kutatnod és dokumentálódnod kell, fel kell fedezned a mia jelentőségét h étköznapi életünk legkülönbözőbb területein. Megtudod, hogyan sikerüla növényeknek viszonylag állandó összetételű légkört fenntartani, amely az élet körforgását biztosítja a bolygónkon. A kémia órákon fel fogod ismerni a kapcsolatot az élettelen, ásványi világ valamint a növények és állatok világa között. Elsősorban hogy milyen jelentősége van bizonyos kémiai elemeknek az élő szervezetek normális életműködéseiben. Megtanulod felismerni az ember által a környezetben okozott rokat, a környezet túlzott kiaknázásának következményeként.
Belátást nyersz azokba a problémákba, melyekkel ezek miatt jelenleg az emberiség küzd. Rá fogsz jönni magad is, hogy itt az idő: az emberiségnek egyesült erővel kell megoldást találnia a környezetszennyezés által okozott károk enyh ítésére, a globális felmelegedésre, a talaj túlzott kihasználására. Rá fogsz jönni, hogy a megoldás mindegyikünk kezében ott van: kis vagy nagy cselekedetekkel mindanynyian hozzájárulhatunk a csodálatos élővilág, a Kék Bolygó megőrzéséhez és védelméhez
A Szerz
ők


Vă recomandăm şi