ART KLETT obține primul premiu european acordat unui manual românesc

11 octombrie 2018

Editura Art Klett a primit, pe 10 octombrie, în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Frankfurt, primul premiu pentru România la BELMA 2018 (Best European Learning Materials Awards), competiția care desemnează cele mai bune manuale europene.

 

 

BELMA_geografie_clasa_V_bronze_awards

 

 

Autorii Silviu Neguț, Carmen Camelia Rădulescu și Ionuţ Popa au obținut Bronze Award pentru pachetul educațional Geografie. Clasa a V-a, care include manualul (atât în versiunea print, cât și varianta digitală pe DVD), caietul de lucru, un atlas școlar, ghidul profesorului, plus o serie de documente didactice necesare profesorilor, ca resurse educaționale gratuite.

 

Din motivația comisiei de evaluare BELMA 2018:

„Structura lecțiilor este foarte bine concepută. Cu ajutorul unui design adecvat, al diferențierilor cromatice, al fotografiilor și al altor elemente grafice și cartografice, conținutul lecțiilor este foarte clar prezentat.

Atât caietul de lucru, cât și atlasul, oferă conținuturi suplimentare și oportunitatea unei învățări diferențiate, reprezentând resurse educaționale de utilizat cu succes în completarea manualului școlar.

Înregistrările audio și video, plusul de atractivitate pe care îl aduce personajul/avatarul din versiunea digitală, împreună cu testele de evaluare, aplicațiile practice și proiectele propuse contribuie la un proces de învățare motivant și atractiv.”

 

În anul 2017, un manual ART se califica în finala prestigioasei competiții europene, premieră absolută pentru România. Anul acesta, Editura Art Klett a fost nominalizată pe lista scurtă a competiției BELMA 2018 cu două titluri: Biologie. Clasa a V-a (autoare: Irina Pop-Păcurar și Dorina Podar) și Geografie. Clasa a V-a (autori: Silviu Neguț, Carmen Camelia Rădulescu și Ionuţ Popa).

Pe 10.10.2018, competiția și-a anunțat câștigătorii și suntem mândri să împărtășim cu dumneavoastră uriașul succes: manualul ART de geografie, pentru clasa a V-a, a câștigat medalia de bronz, primul premiu european din istorie, pentru România.

 

DECLARAȚIILE EDITURII ȘI ALE AUTORILOR

 

DAN IACOB, Directorul Editurii:

„Echipa noastră – formată din autori, redactori, specialiști în design grafic și specialiști în digital – are un merit uriaș, acela de a fi adus primul premiu european din istorie pentru România în domeniul realizării de manuale. Un merit important revine și competiției editoriale, singurul motor care duce la o calitate superioară – în educație, ca și în orice alt domeniu de activitate. Este un premiu pentru România și un moment de bucurie, suntem siguri, pentru toți cei care sunt implicați în educație – cadre didactice, dar și părinți, autorități locale și centrale.”

 

Prof. univ. dr. SILVIU NEGUȚ, autor:

„Este mai mult decât reconfortant să constați că un juriu internațional apreciază munca autorilor români, în timp ce mulți consideră, în țară, că autorii de manuale trebuie importați. Mă bucură nespus acest Bronze Award primit la BELMA 2018. El nu numai recompensează, ci și certifică la nivel internațional un manual cu adevărat modern, care, în ciuda tematicii foarte grele și complexe, este limpede, cursiv și îmbină armonios textul propriu-zis, ilustrația și tehnicile moderne de evaluare, antrenând cu adevărat mintea și cunoștințele elevilor. Ținuta elegantă și valoarea de ansamblu a manulului scot în evidență, încă o dată, rolul unei edituri adevărate, în acest caz Art Klett, în realizarea și promovarea unor manuale de ținută, corecte și competitive nu numai în țară, ci și pe plan internațional.”

 

Prof. drd. CARMEN CAMELIA RĂDULESCU, autor:

„Suntem onorați de acest premiu, în contextul în care este vorba despre o competiție internațională, care vizează strict domeniul cărții educaționale. Semnalele pozitive privind calitatea muncii noastre au venit încă de la ediția din 2017 a concursului BELMA, când manualul de Geografie pentru clasa a IV-a a fost, de asemenea, nominalizat (inclus în shortlist). Acest premiu internațional conferă un plus de valoare pachetului educațional realizat pentru clasa a V-a și ne aduce atât certitudinea, cât și recunoașterea «lucrului bine făcut».”

 

Dr. IONUȚ POPA, autor:

„Așa cum subliniază și juriul în motivarea acordării acestui premiu, distincția a fost oferită întregului pachet de Geografie pentru clasa a V-a, nu doar manualului. Iar meritul pentru realizarea acestui pachet educațional nu este exclusiv al autorilor, ci reprezintă combinația perfectă dintre știința acestora și viziunea și investiția editurii. Echipa de autori a îmbinat, la modul ideal aș spune, rigoarea științifică și vasta cultură enciclopedică ale profesorului Silviu Neguț cu specializarea didactică și în evaluare a profesoarei Camelia Rădulescu și cu experiența în comunicarea științei către copii a subsemnatului. Am reușit astfel să oferim un manual corect, perfect articulat din punct de vedere metodic, adaptat vârstei copiilor și, mai ales, inovator, în ton cu viziunea editorială pe care Art Klett și-a propus să o aducă în școala românească.”

 

 

Versiunea digitală a manualului, aici.

 Mai multe despre premiile BELMA puteți citi aici.

Vă recomandăm şi