AUTORII MANUALULUI DE GEOGRAFIE

20 august 2017
AUTORII MANUALULUI DE GEOGRAFIE

Geografie
Autori: Silviu Neguț, Carmen Camelia Rădulescu, Ionuț Popa

SILVIU NEGUȚ este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați geografi din România, cu o activitate îndelungată în realizarea de manuale și auxiliare școlare pentru gimnaziu și liceu.
Este profesor universitar, autor al unui impresionant număr de cărți științifice și articole de specialitate, publicate la edituri prestigioase din țară și străinătate. Are contribuții însemnate în domeniul reabilitării și promovării geopoliticii în România, este vicepreședinte al Societății de Geografie din România și o prezență activă și constantă în mass-media (peste 1.300 de emisiuni radio și peste 100 de apariții în emisiuni la TV).
Este autor al unui mare număr de lucrări de popularizare a geografiei și a științelor (Un singur Pământ; Spectacolele Terrei; Mică enciclopedie a României pentru copii și Harta României pentru copii etc.) și coautor al celui mai longeviv titlu de pe piața enciclopedică românească (Enciclopedia Statelor Lumii, lucrare ajunsă în anul 2016 la a 14-a ediție), precum și autor al Enciclopediei exploratorilor și călătorilor (ediția a 6-a este publicată în septembrie 2017).
http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/interviu-silviu-negut-tot-ceea-ce-se-intampla-in-jurul-nostru-tine-de-manifestarea-fenomenului-puterii-4806363

 

 

 

CARMEN CAMELIA RĂDULESCU este profesor de geografie, cu experiență de 28 de ani în învățământul gimnazial și liceal.
Este doctorand al Facultății de Geografie din Universitatea București, membru al Corpului Național de experți în managementul educațional, membru al Comisiei Naționale, membru în grupurile naționale de lucru, care lucrează la elaborarea subiectelor pentru olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale (organizate de MEN) şi pentru evaluările naţionale (organizate de CNEE), membru în Comisiile Centrale Naționale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Este autor sau coautor al unui important număr de auxiliare didactice geografice (volume de teste și sinteze, ghiduri de pregătire pentru diferite examene, caiete de lucru pentru ciclul primar și pentru gimnaziu) și coautor al manualului de geografie pentru clasa a IV-a, în vigoare, aprobat prin OMENCȘ nr. 5705/03.11.2016.

 

 

 

 

 


IONUŢ POPA este doctor în geografie al Institutului de Geografie al Academiei Române, cu experiență de peste 15 ani în popularizarea și comunicarea științei (Bursă în Comunicarea științei acordată de „Max Plank Institute”, Germania, în cadrul Programului EICOS – European Initiative for Communicators of Science).
Este foarte cunoscut de geografii români pentru cei 15 ani de activitate în calitate de redactor și redactor-șef al revistei Terra Magazin. De asemenea, este autor, traducător și coordonator al unui mare număr de lucrări geografice (atlase școlare, mape didactice, ghiduri turistice, enciclopedii ilustrate pentru copii), inițiator și coordonator a numeroase programe și proiecte școlare de educație ecologică, jurnalist și activist ecologist recunoscut de comunitatea științifică și secretar al Societății de Geografie din România. Este coautor al manualului de geografie pentru clasa a IV-a, în vigoare, aprobat prin OMENCȘ nr. 5705/03.11.2016.    http://adevarul.ro/locale/focsani/foto-video-cartea-despre-mama-rusia-lansata-focsani-1_53024b57c7b855ff566d1d2b/index.html

Vă recomandăm şi