AUTORII MANUALULUI DE MATEMATICĂ

01 septembrie 2017

Matematică
Autori: Marius Perianu, Cătălin Stănică, Ștefan Smărăndoiu

 

MARIUS PERIANU este profesor cu 20 de ani experiență, care a avut o contribuție importantă la dezvoltarea matematicii de performanță din țara noastră atât prin numeroasele succese ale lotului de olimpici internaționali al României, pe care l-a coordonat, cât și prin cunoscuta serie de culegeri de matematică Clubul Matematicienilor, fiind recunoscut pentru modul impecabil în care formulează suportul unei lecții.

Activitatea din mediul matematic se completează prin rolul de preşedinte a numeroase concursuri de matematică, profesor-corector şi propunător de probleme în toate etapele Olimpiadei de Matematică, precum şi la numeroase concursuri interjudeţene şi în reviste de specialitate.
Este un important membru al grupurilor de lucru pentru elaborarea variantelor de subiecte pentru examenele naţionale de Bacalaureat/Evaluare Naţională și membru al comitetului de redacţie al Gazetei Matematice.
https://www.gazetanoua.ro/index/art/t/marius-perianu-profesorul-cu-cei-mai-multi-elevi-la-olimpiada-nationala-de-matematica
 


CĂTĂLIN STĂNICĂ este profesor de matematică cu o bogată experiență. De-a lungul carierei, a fost implicat în cele mai importante proiecte din domeniul educației: membru al grupurilor de lucru M.E.N. pentru Evaluarea Naţională (2012, 2016, 2017) și pentru revizuirea programelor şcolare de matematică,  clasele V – VIII, formator naţional în Dezvoltarea competenţelor de evaluare ale cadrelor didactice (proiect Phare), preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Brăila. Este recunoscut ca fondator, organizator şi preşedinte, precum și evaluator al multor concursuri interjudeţene de matematică. Este propunător important de subiecte pentru concursuri naționale și reviste de specialitate, profesor îndrumător a zeci de elevi premiați la competițiile naționale și internaționale. Este coautor al mai multor serii de culegeri destinate pregătirii Evaluării Naționale și Bacalaureatului, dar și lucrului la clasă.

 
 


ȘTEFAN SMĂRĂNDOIU, profesor cu o vastă experiență didactică (peste 40 de ani), personalitate marcantă în domeniul matematicii, confirmată prin numeroase distincții naționale, dintre care amintim: Ordinul Naţional Steaua României (2000), Diplomă de Merit acordată de Guvernul României (2012), Ordinul Naţional Gheorghe Lazăr – clasa I (2005), Diplomă de Excelență acordată de Comisia Națională de Matematică (2000, 2001, 2002, …, 2017).
Impresionantă este și activitatea din cadrul comisiilor de specialitate: membru în Comisia Naţională pentru Curriculum, membru al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematicǎ, profesor-formator în cadrul unor proiecte Phare.
A transmis pasiunea pentru matematică mai multor generaţii de elevi, astfel că, în fiecare an, a avut rezultate deosebite la diverse concursuri interjudeţene, culminând cu performanţele obţinute de elevii la etapele naționale și internaționale ale concursurilor de matematică: Junior Balkan Mathematical Olympiad, Olimpiada Internaţională de Geometrie, Le Concurs International de Mathematiques Appliquees Kagourou, Concursul Internaţional IMAC, Concursul Internaţional David Gheller.
A participat la numeroase sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice.
Pasiunea pentru matematică este relevată și de bogata sa activitate editorială: autor/coordonator de lucrări pentru matematica de performanță, colaborator important al unor reviste de specialitate etc.
http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/Stefan-smarandoiu-cavalerul–matematician-mariei-sale-elevul-1_50aeb5e67c42d5a6639f6a95/index.html

http://www.viatavalcii.ro/stiri/univers-valcean/item/24629-concurs-international-de-matematica-la-rm-valceahttp://www.viatavalcii.ro/stiri/univers-valcean/item/24629-concurs-international-de-matematica-la-rm-valcea

http://www.viatavalcii.ro/stiri/univers-valcean/item/3378-la-concursul-international-de-matematica-the-clock-tower-school-zeci-de-medalii-de-aur-castigate-de-valceni

Vă recomandăm şi