Câteva gânduri de la autorii manualelor de clasa a V-a
Editura ART, opțiunea pentru calitate în educație din ultimele două decenii, vă propune pentru noul an școlar manuale pentru clasa a V-a de limba și literatura română, matematică, geografie și limba engleză (L1 și L1 intensiv), ultimele in coeditare cu Cambridge.
Câțiva dintre autori ne împărtășesc din gândurile lor despre cum noile manuale vor schimba modul în care elevii, profesorii și părinții vor privi materiile studiate.
Florentina Sâmihăian, coautor al manualului de limba și literatura română, crede că părinții vor vedea că școala românească se schimbă pentru că „vor descoperi (în manual) foarte multe conexiuni între școală și viața reală și o abordare centrată pe interesele copiilor. Manualul ART stimulează o atitudine mai relaxată privind învățarea și, în același timp, o implicare mai responsabilă a fiecărui elev față de ce, cum, cât și de ce învață.“
Silviu Neguț este de părere că „noul manual de geografie reprezintă cea mai concludentă dovadă că interdisciplinaritatea și transdisciplinaritatea nu sunt vorbe goale, ci realități concrete: constatați singuri cum geografia se îmbină armonios cu geologia, biologia, fizica, astronomia, cu matematica și cu alte științe. De asemenea, un astfel de manual te face să-ți fie dragă cartea în general, cea de geografie în particular, învățarea nemaiputând fi socotită «cumplit meșteșug de tâmpenie», după cum spunea Ion Creangă.“
Nicolae Cătălin Stănică, unul dintre autorii manualului de matematică, crede că acesta va schimba în bine modul în care este privită această știință. „Cuvintele-cheie sunt creativitate, învățare prin descoperire, atractivitate şi, în mod sigur, va atrage mai mulți elevi spre studiul profund al matematicii.“
Ionuț Popa, coautor al manualului de geografie, are încredere că „acest manual va schimba multe. În primul rând felul în care este privită geografia de elevi; sper să descopere faptul că le este foarte utilă și că, înțelegând geografia, vor fi mai pregătiți pentru viață. Sper, de asemenea, că va schimba percepția tuturor (profesori, elevi, părinți) asupra mediului. Sper să devenim cu toții mai responsabili și, cunoscând impactul pe care îl avem asupra mediului, mai atenți cu natura și cu resursele sale.“
-
OLA în grupa mare. Caiet de lucru pentru preșcolari. Caietul 3
citește mai mult -
OLA în grupa mare. Caiet de exerciții grafice suplimentare
citește mai mult -
OLA în grupa mică. Caiet de exerciții grafice suplimentare. 3-4 ani
citește mai mult -
55 Spiele mit Chunks
citește mai mult -
Kid's Box New Generation Level 6 Posters British English
citește mai mult -
Kid's Box New Generation Level 5 Posters British English
citește mai mult -
Comunicare în Limba Română. Clasa a II-a.
citește mai mult -
Fun Skills Level 6 Student's Book and Home Booklet with Online Activities
citește mai mult -
Școala colorată. Clasa I. Caietul exploratorului isteț
citește mai mult -
OLA în grupa mijlocie. Caiet de exerciții grafice suplimentare
citește mai mult