Editura ART KLETT pe short list la BELMA 2018

02 august 2018

Competiția cărților - BELMA

(Best European Learning Materials Awards)

 

 

Vă anunțăm cu mare bucurie că Editura ART-KLETT se află pe lista scurtă a competiției BELMA 2018 cu două titluri:

Biologie. Clasa a V-a (autoare Irina Pop-Păcurar, Dorina Podar) și

Geografie. Clasa a V-a (autori: Silviu Neguț, Carmen Camelia Rădulescu, Ionuţ Popa)

 

Biologie. Clasa a V-a

Geografie. Clasa a V-a

 

Pentru al doilea an consecutiv, manualul de geografie se află pe lista scurtă a titlurilor nominalizate.

Suntem convinși de calitatea înaltă a competiției, asa încât nu ne rămâne decât să ne mândrim că suntem singura editură din România nominalizată pe lista scurtă a editurilor europene.

În 2018 s-a înregistrat un numar record de participanți, ceea ce face competiția curentă una dintre cele mai dificile de la prima ediție din 2011.

 

Ce este BELMA?

Este o competiție europeană în care se înscriu materiale educaționale de cea mai înaltă calitate, produse în oricare dintre țările Europei. Materialele care se înscriu în competiție acoperă toate ciclurile educaționale, iar juriul care le evaluază este compus din experți europeni. Sunt acceptate toate tipurile de materiale educaționale, fie ele tipărite, audio-video sau platforme digitale.

 

Cine sunt organizatorii?

Competiția este organizată de trei entități internaționale: EEPG (European Educational Publishers’ Group), Târgul Internațional de Carte de la Frankurt (cel mai mare târg de carte din lume) și IARTEM (International Association for Research on Textbooks and Educational Media, comunitatea academică responsabilă cu promovarea cercetării și înțelegerii manualelor și a tuturor media educaționale).

Care sunt criteriile de evaluare?

Decizia juriului de bazează pe opt principii generale de calitate și relația acestora cu procesele de învățare și predare: relevanța, transparența, corectitudinea științifică, atractivitatea, flexibilitatea, încurajarea participării elevilor, socializarea și caracterul deschis care facilitează transferul și integrarea cunoștințelor.

Vă recomandăm şi