Limba și literatura română clasa a VI-a, manual câștigător la licitația din 2023

27 iunie 2023

Alte manuale câștigătoare pentru clasa a VI-a

 

Dragi profesori,

 

Ne face plăcere să vă comunicăm că manualul Art Klett de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a este câștigător la licitația de anul acesta, situat pe LOCUL I la calitate, cu un punctaj de 100 de puncte.

Vă invităm să urmăriți mai jos o scurtă prezentare video a manualului (2-3 min), să răsfoiți manualul online, să descoperiți noul program-suport pentru profesori, să aflați mai multe despre autori și să citiți o scurtă recenzie.

 

 

 

Tot ce trebuie să știți despre noul manual, în 3 minute! 

 

Descoperiți manualul nostru în această prezentare video, realizată de către un profesor.

 

 

Calitate în educație:

De ce manualele Art Klett sunt prima opțiune a școlilor românești? 

 

 • Calitate și continuitate în educație prin seria completă de manuale Art Klett pentru limba și literatura română pentru întreg ciclul gimnazial.

 

 • Experiența și rigoarea unui colectiv de autori de prestigiu: Florentina Sâmihăian, Sofia Dobra, Monica Halaszi, Anca Davidoiu-Roman, Horia Corcheș.

 

 • Gândirea critică este antrenată prin sarcini variate, care pregătesc elevii pentru succes și le dezvoltă aptitudinile de autoevaluare.

 

 • Conținut riguros științific și apropiat de universul elevilor, oferind texte și teme de interes pentru aceștia.

 

 • Un manual-bibliotecă prietenos prin texte semnate de autori clasici și contemporani (Adina Popescu, Simona Popescu, Mircea Cărtărescu), întrucât copiii au nevoie de rădăcini dar și de ancorare în prezent. 

 

 • Interdisciplinaritate – textele propuse în manual pun accent pe dezvoltarea personală a elevilor, cu bogate deschideri interdisciplinare.

 

 

 

 

Vă invităm să transmiteți opțiunea dvs. responsabilului din școală pentru disciplina la care predați, începând cu 11 iulie, când se va deschide platforma pentru selecția manualelor.

 

 

Obțineți excelența în educație prin programul-suport pentru profesori!

 

Venim în sprijinul dumneavoastră cu programul-suport, prin care beneficiați de:

 

Experiența și rigoarea unui colectiv de autori de prestigiu

 

 

 • Reputat didactician, FLORENTINA SÂMIHĂIAN este titular al cursului de didactică a limbii și literaturii române de la Facultatea de Litere, Universitatea din București, și coordonator al programului de masterat Didactici ale disciplinelor filologice.

 

 • SOFIA DOBRA este formator pentru profesori de gimnaziu și liceu, membru în grupuri de lucru care au elaborat programe de limba și literatura română și un profesor preocupat constant de modernizarea predării disciplinei limba și literatura română.

 

 • MONICA HALASZI se distinge prin activitatea sa de profesor în învățământul gimnazial și liceal, de metodist și formator, precum și prin preocuparea pentru valorificarea competenței digitale în curriculumul din învățământul preuniversitar. A participat la elaborarea mai multor manuale și auxiliare inovatoare de limba și literatura română.

 

 • ANCA DAVIDOIU-ROMAN este doctor în Filologie și coautor a numeroase manuale și auxiliare de limba și literatura română, care îmbină creativitatea și pragmatismul.

 

 • HORIA CORCHEȘ este un cunoscut profesor de gimnaziu și de liceu, formator național în domenii ca evaluarea, educația media sau mentoratul didactic. Activitatea sa publicistică – deține rubrica „prof, viața mea” în revista Dilema veche – sau literară – a scris, printre altele, romanul pentru copii „Istoria lui Răzvan”. A participat la elaborarea mai multor manuale și auxiliare inovatoare de limba și literatura română. 

 

Aflați cum noul manual poate face predarea mai eficientă:

 

Prof. univ. dr. Rodica Zafiu, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti

„Textele sunt foarte bine alese, interesante, complexe, apropiate de înțelegerea elevului, dar și cu potențial de deschidere către dezvoltări culturale și etice; sunt apte să stimuleze interesul pentru lectură și, de foarte multe ori, să anuleze bariera dintre componenta literară și cea lingvistică a disciplinei Limba și literatura română. Este de apreciat modul subtil și consecvent în care lectura este integrată activităților cotidiene și conversațiilor cu cei din jur, prin faptul că se cer impresii după prima lectură, reacții emoționale, asocieri cu experiențele personale, se imaginează dialoguri cu autorul etc.

Manualul păstrează un foarte bun echilibru între literatura română şi cea universală, între texte ale autorilor canonici şi ale unor tineri autori contemporani, între literar şi non-literar. Se asigură conexiuni cu alte discipline școlare (de exemplu, în investigarea formei fulgilor de zăpadă) și se stimulează interesul pentru alte preocupări artistice (pictură, film).”

 

Alegând manualele noastre, veți beneficia și de un set complet de auxiliare și materiale didactice, pentru elevi și profesori. 

 

Selectați cu încredere manualele Art Klett!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la 0217967383 sau contact@art-educational.ro

 

 pentru a vedea alte manuale câștigătoare pentru clasa a VI-a!

 

Vă recomandăm şi