Manualele de geografie Art Klett la Chișinău

11 noiembrie 2019

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău s-a desfășurat Conferința Anuală a Societății de Geografie „Gheorghe Năstase” din Republica Moldova, cu tema „Educația multiculturală pentru un mediu sustenabil”.

 

La conferință au participat 95 de profesori de geografie și de alte discipline, activi în învățământul universitar și preuniversitar din Republica Moldova și România.

 

 

 

 

Aflată în plin proces de reorganizare și reorientare curriculară în spiritul valorilor multiculturalității europene și al educației pentru un mediu sustenabil, geografia școlară din Republica Moldova are nevoie de modele și de suport în această direcție. Astfel, profesorii de peste Prut au fost deosebit de interesați să cunoască manualele de geografie pentru gimnaziu (clasele a V-a, a VI-a și a VII-a) apărute la Editura Art Klett și concepute în acest spirit, și să studieze, în amănunt, manualul pentru clasa a VII-a, câștigător, pe primul loc, al licitației ortganizate în acest an. De un interes deosebit s-a bucurat versiunea digitală a manualului, în special activitățile multimedia interactive de învățare, pe care profesorii basarabeni le-au parcurs alături de Ionuț Popa, unul dintre autorii lucrării, și pe care le-au accesat online pe site-ul www.manualedigitaleart.ro.

 

 

 

 

Invitați de onoare au fost prof. dr. Viorel Paraschiv, Liceul Economic de Turism, Iași, din partea Societății de Geografie din România, Filiala Iași, prim-fondator al Societății din Republica Moldova; Ionuț Popa, doctor în geografie al Institutului de Geografie al Academiei Române, editor Art Klett și coautor al manualelor de geografie pentru gimnaziu, București; prof. dr. Marcel Porof, Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, județul Suceava; prof. dr. Rodica Lupu, de la Școala Gimnazială Nr. 19, Brașov, precum și un grup de profesori din Pașcani și Iași.

 

Vă recomandăm şi