România s-a clasat pe locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori /JBMO 2022, cu patru medalii de aur, două medalii de argint și punctaj record pe echipe

04 iulie 2022

Sursa foto: Ministerul Educației

 

 

Ne face plăcere să vă anunțăm rezultatele obținute de lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori /JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie), ediția a XXVI-a: patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile).

După cum ne informează site-ul Ministerului Educației, Echipa României este prima echipă care a reușit să atingă acest punctaj în istoria olimpiadei, în privința scorului general pe echipe, stabilind astfel un record.

 

 

Medaliile de aur au fost obținute de:

Aida Mitroi, Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara

Victor-Vasile Dragoș, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare

Radu-Ionuț Stoleriu, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași

Andrei Vila, Liceul Internațional de Informatică din București

Elevii care au obținut punctaj maxim (40 de puncte) sunt Aida Mitroi și Victor-Vasile Dragoș.

 

 

Medaliile de argint au fost obținute de:

David Ghibu, Liceul Internațional de Informatică din București

Emanuel Mazăre, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești

 

Îi felicităm pe toți reprezentantii lotului României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori pentru obținerea acestor rezultate deosebite!

 

Echipa României a fost coordonată de prof. Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) – leaderprof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) - deputy leader și Cristian Lazăr (Colegiul Național din Iași) - observator.

 

 

Suntem mândri că aceste rezultate au fost obținute sub coordonarea prof. Marius Perianu, care a adus o contribuție importantă în dezvoltarea matematicii de performanță, atât prin numeroasele succese ale lotului de olimpici internaționali pe care l-a coordonat, cât și prin cunoscuta serie de culegeri de matematică, Clubul matematicienilor, realizată în colaborare cu Editura Art Klett. Deasemenea, prof. Marius Perianu este unul dintre autorii manualului Art Klett de Matematică pentru clasa a V-a, declarat câștigător în urma licitației de manuale școlare din 2022.

 

 

La ediția a XXVI-a a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie), au participat concurenți din 18 ţări (11 țări cu statut de membru: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, și 7 țări cu statut de invitat: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan). Echipele sunt formate, de regulă, din 6 elevi, iar țara-gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Vă recomandăm şi