Evaluarea națională la finalul clasei a VI-a. LIMBĂ ȘI COMUNICARE
  • Evaluarea națională la finalul clasei a VI-a. LIMBĂ ȘI COMUNICARE

Evaluarea națională la finalul clasei a VI-a. LIMBĂ ȘI COMUNICARE

Florin Ioniţă, Florentina Sâmihaian, Maria Ioniţă, Ana Gabriela Dragomirescu

Preţ: 33 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Prezentul auxiliar a fost avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Ordinul nr. 3022 din 08.01.2018 şi se regăseşte la poziţia nr. 212 din anexa Ordinului. Volumul de față reprezintă un auxiliar didactic care contribuie la dezvoltarea competenței de lectură a elevilor, nu doar pentru a face față cu brio examenului de Evaluare Națională de la finalul clasei a VI-a, ci și pentru a deveni cititori experimentați, care să poată beneficia de toate deschiderile oferite de textele citite.

AVIZAT DE M.E.N. PE DATA DE 5 IANUARIE 2018

Prezentul auxiliar a fost avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Ordinul nr. 3022 din 08.01.2018 şse regăseşte la poziţia nr. 212 din anexa Ordinului.
Aceast
ă lucrare a fost realizată în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în vigoare şi vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Limbă şi comunicare" (competenţele generale şi specifice prevăzute de programele în vigoare pentru Limba şi literatura română şi, respectiv, pentru Limba modernă 1, clasele a V-a - a VIII-a).

Volumul de față reprezintă un auxiliar didactic care contribuie la dezvoltarea competenței de lectură a elevilor, nu doar pentru a face față cu brio examenului de Evaluare Națională de la finalul clasei a VI-a, ci și pentru a deveni cititori experimentați, care să poată beneficia de toate deschiderile oferite de textele citite.


Itemii variați (cu alegere duală și multiplă, de asociere, de completare, cu răspuns scurt, compuneri libere etc.) și descriptorii de evaluare au fost construiți conform componentelor fundamentale ale literației în domeniul lecturii, așa cum sunt definite acestea în Cadrul de referință PISA pentru lectură.Vă recomandăm şi