Bacalaureat. ESEUL - VARIANTA RAPIDĂ de pregătire pentru Bacalaureat. LITERATURA ROMÂNĂ

Liliana Paicu, Marilena Lascăr

Preţ: 33 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Lucrarea este realizată în conformitate cu Programa de Bacalaureat în vigoare, pentru disciplina Limba şi literatura română,aprobată prin O.M. nr. 4923/2013. Prezentul auxiliar a fost avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Ordinul nr. 3022 din 08.01.2018 şi se regăseşte la poziţia nr. 282 din anexa Ordinului. Lucrarea de față propune o metodă rapidă și eficientă de pregătire a eseului structurat, subiectul cu cea mai mare complexitate din cadrul probei scrise de limba și literatura română.

 

Lucrarea este realizată în conformitate cu Programa de Bacalaureat în vigoare, pentru disciplina Limba şi literatura română,aprobată prin O.M. nr. 4923/2013.
Prezentul auxiliar a fost avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Ordinul nr. 3022 din 08.01.2018 şi se regăseşte la poziţia nr. 282 din anexa Ordinului.


Lucrarea propune o metodă rapidă şi eficientă de pregătire a eseului structurat, subiectul cu cea mai mare complexitate din cadrul probei scrise de limba şliteratura română a examenului de bacalaureat. Ca să asimileze cât mai multe informaţii, corect şi intr-un timp cât mai scurt, candidaţii trebuie să parcurgă două etape, concretizate în:

1. planul eseului, în care sunt sistematizate cele mai importante idei ce trebuie abordate;
2. eseul propriu-zis, în care sunt dezvoltate ideile din plan, respectând cele patru repere obligatorii din cerinţa subiectului.

Materia pentru examen este, astfel, pusă la dispoziţia elevilor într-o formă esenţializată, organizată şi accesibilă, ideală pentru recapitularea cunoştinţelor
şi pentru fixarea celor mai importante repere de alcătuire a eseului.

 

 

 
Vă recomandăm şi