Ghid ORTOGRAFIC, ortoepic și de punctuație

Pentru uz școlar

Mihail Stan

Preţ: 39 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Norme și principii ortografice, ortoepice și de punctuație. Semnele ortografice și de punctuație. Reguli și precizări ortografice, ortoepice și morfologice.

Norme și principii ortografice, ortoepice și de punctuație.

Semnele ortografice și de punctuație.

Reguli și precizări ortografice, ortoepice și morfologice.

Exerciții recapitulative.

Exerciții ortografice.

Teste de ortografie, de ortoepie, de punctuație și de morfologie.

Soluții pentru testele propuse. Bareme de corectare și de notare.

Dicționar selectiv de cuvinte/de grupuri sintactice de cuvinte (conform DOOM2).


Întâlnim la tot pasul lamentaţii şi nedumeriri: mulţi vorbitori de azi recunosc că nu ştiu prea bine cum să plaseze virgulele într-un text, se întreabă care sunt formele corecte de plural, dacă trebuie sau nu să scrie cu iniţială majusculă un anume cuvânt etc. Unii transferă inconştient în româregulile punctuaţiei limbii engleze, preluate din textele pe care le citesc şi le traduc zilnic. Presa şi mai ales internetusunt spaţii largi de desfăşurare a unor enunţuri deviante şi aproximative. Informaţia corectă şi relevantă există, desigur, dar găsirea ei este tot mai anevoioasă, în haosul de păreri, pseudoreguli transmise din om în om, ştiri aproximative.
De
aceea Ghidul ortografic, ortoepic şi de punctuaţie al domnului profesor Mihail Stan este extrem de necesar. Ancorat în actualitate, acoperind o cantitate foarte mare de probleme, didactic în sensul cel mai înalt al cuvântului, prin formulările clare, corecte şi concise şi prin acurateţea redactării, acest ghid este deja un instrument de referinţă, care se va bucura, desigur, de succesul meritat, trezind interesul unei categorii largi de cititori.
Rodica Zafiu 
Vă recomandăm şi